Wellpapplådor och wellådor – Postemballage

Här hittar du en översiktlig guide om emballage och postemballage som vi tidigare författat. Detta inlägget handlar om en särskild avdelning av emballage, närmare bestämt wellpapplådor. Vi har ett stort utbud inom just wellpappkartonger av olika slags och en bra översikt är då på sin plats.

Olika typer av wellpapplådor

Kontorsmagasinet har wellpapplådor och wellpappkartonger för just era behov, vi har ett mycket brett utbud av storlekar och användningsområden som är särskilt anpassat för postemballage/fraktemballage.

Wellpapp

Wellpapp är starkt, flexibelt och ger er möjlighet till många olika paketeringsalternativ. Både för frakt och i en fysisk butik. Wellpapp som wellådorna är gjorda av, är flera lager vågat papper som limmas på eller mellan ett slätt skikt av papper. Wellpapp har anor som går tillbaka ända till 1865. Wellådor är lätt att arbeta med och är ett mycket konstnadseffektivt alternativ. Wellådor används med till förpackning av lätta till medeltunga produkter.

Olika typer av wellpappkartonger

Wellådor används inte bara för frakt och transport utan används flitigt på nästan varje kontor.

  • Arkivboxar är gjorda i wellpapp och används till frakt och förvaring av mappar i arkivet. Arkivboxar finns i olika storlekar och modeller. Mappkartonger som är designade för att passa exakt till pärmar. Lådor gjorda för arkivering av större antal pärmar. Vissa arkivboxar är utrustade med bärhandtag och självhäftande förslutningsremsor. Levereras oftast platta för lättare förvaring innan användning.
  • Omslag är säkra förpackningar där kartongen själv håller fast produkten utan att fyllning behövs. Dessa förpackningar är tillverkade i stansad wellpapp och hos vissa modeller självhäftande film. Filmen är flexibel vilket ger möjlighet till att packa produkter i olika storlekar. Omslagen är utrustat med ett kraftigt kantskydd för extra säkerhet. Självhäftande förslutning och avrivningsflik för sändning och återsändning. Används till exempel till att frakta surfplattor, böcker, DVD-skivor m.m.
  • Flasklådor är lådor gjorda för att transportera flaskor i. Finns i flera olika modeller och storlekar. De större modellerna är utrustade med skiljeväggar eller hållare för flaskhalsen för säker transport. Som tillbehör finns även flaskskydd som träs på flaskan.
  • Flyttlådor, lådor i olika storlekar för bekväm och lätt förpackning. Flyttlådor är oftast utrustade med förskärda bärhandtag och är enkla att montera. Flyttlådor kan med fördel också användas till förpackning av produkter som skall transporteras.
  • Kurirlådor är platta lådor gjorda för små budartiklar. Dubbelhäftande försegling i båda ändor och håller innehållet säkert och på plats. Mycket enkel att använda och stänga tätt utan att använda tejp.
  • Postemballage är wellpapplådor som finns i många olika storlekar och modeller. En kraftig och enkel förpackningslösning. Kan med fördel användas då paket skickas med posten. Postemballage är lätta att montera och sluts tätt genom säkerhetsflikar. Perfekta för mindre produkter och gåvor.

Skickar du mycket varor och produkter med post eller annan transportfirma så finns det saker att ta i beaktande. Vad skall du komma ihåg före du sätter igång och packar inför frakt?

  • Förpackningen skall skydda innehållet. Använd fyllningsmaterial om det behövs och välj storlek på förpackning som passar innehållet.
  • Packa snyggt. Imponera på din kund genom att skicka ett rent och välpaketerat paket.
  • Packa varorna och förslut lådan säkert men så att den ändå är enkel att öppna.
  • Ha ett lager av förpackningsmaterial. Wellådor, kartong, tejp och fyllningsmaterial. Snabba leveranser imponerar på de flesta.

Kolla in vårt utbud och bekanta er mer med de wellpapplådor och wellkartonger vi har att erbjuda. Vi lovar att du hittar det du söker inom emballage.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *