Att handla städmaterial och städutrustning – en guide

Luktar dina trasor illa och har ingrodda fläckar som inte går bort, har moppen sett sina bästa dagar och dammsugaren tappat en del av sugförmågan? Då är det garanterat dags att köpa lite nya städartiklar! Städutrustningen skall vara smidig och effektiv och hjälpa dig till att med lätthet städa ditt hus eller kontor. Vare sig du gör det själv eller anlitat städhjälp.

Till städutrustning räknas inte bara hinkar, moppar och trasor utan också alla de rengöringsmedel som används vid städning. Listan på rengöringsmedel kan göras lång och valmöjligheterna är oändliga. Som grundregel kan man ha att välja städartiklar enligt vad du ska städa och välj det som passar dig.

Läs gärna våra guider om städvagnar och dammsugare också.

Rengöringsmedel

Rengöringsmedel (visa Kontorsmagasinets sortiment) är en benämning för alla de medel som används vid städning. Då man pratar om rengöringsmedel så tänker man oftast på de man själv använder. De vanligaste är de som används i kök, för golv, badrum och fönster. Dessa finns i alla variationer du bara kan tänka dig. Oftast köps rengöringsmedel som spray eller som koncentrat som skall blandas med vatten. Rengöringsmedel används oftast av den enkla orsaken att de ytor som städas inte blir tillräckligt rena med bara vatten eller för att åstadkomma att det luktar rent efter städningen utförts.

Vad skall man då välja? Det är mycket upp till dig själv. Vad du tycker att fungerar och som du tycker om att använda. De populäraste märkena som används mest i våra hem är också i regel miljövänliga.

Städutrustning och städmaterial

När man skall välja och köpa städutrustning (visa Kontorsmagasinets sortiment) så skall man först och främst tänka på var och hur ofta det skall användas. Städutrustning finns för alla situationer och alla människor. Städutrustningen som finns i hemmet, kontoret eller i den lilla/stora butiken skiljer sig helt säkert från varandra. Utrustningen är vald för att passa och uppfylla de krav och behov som finns gällande städning. Så skall du också tänka, vilka krav och behov har jag. T.ex vid köp av ny mopp, har den teleskopskaft så att den kan ställas in för att passa alla i familjen, vilka tillbehör finns och var skall den användas. Ryms den in under soffan hemma?

Fyll städskrubben – med dessa kommer du långt

  • Trasor i mikrofiber. Ha gärna flera i olika färger. Färgkoda så att trasan används på ett och samma ställe. T.ex. röd för badrum, blå för köket och grön/vit för övriga ytor. Detta förhindrar att bakterier sprids i onödan.
  • Torr- och våtmopp. Våtmoppen kan vara en trådmopp eller mopp som går att använda till både torr- och våtmoppning.
  • Dammsugare. Gärna utrustad med Hepa-filter för renare inomhus luft.
  • Hink
  • Sopborste och skyffel.
  • Fönsterraka.
  • Mattpiska.
  • Gummihandskar.
  • Rengöringsmedel. Badrum, kök, golv och fönster. Gärna miljömärkta.

Kontorsmagasinet har ett stort utbud av allt du kan tänkas behöva när städskrubben ska fyllas eller bara uppgraderas. Vi har allt från rengöringsmedel, dammsugare till toalettpapper och stålull. Alltid till riktigt bra priser. Billigt, enkelt och du beställer hemifrån via datorn. Du kan i lugn och ro bekanta dig med urvalet för att sen göra ditt val. Allt från samma ställe utan spring i butiker, och såklart leverans direkt till dörren om du så önskar.

2 svar på ”Att handla städmaterial och städutrustning – en guide”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *