Guide till emballage & postemballage till frakt & transport

Emballage eller förpackning är produkter framställda för att skydda, hantera, leverera och presentera en vara. Främsta användningsområdet är kanske frakt och transport. Att packa ett paket är enkelt. Men för att vara säker på att det kommer fram utan skador är det viktigt att du packar rätt. Paketen flyttas med maskiner, fraktas med bil och lastas med andra paket. Nästan alla av olika storlek och vikt. Använd emballage så att paketet klarar resan hela vägen fram. Om du behöver hjälp med att välja fraktbolag kan du läsa här. Du hittar även etikettskrivare och annat som behövs för att skicka inom e-handel.

Vad du ska tänka på vid packning inför frakt och transport

  • packa in föremålen och produkter i något som dämpar stötar
  • lägg produkterna i en hård kartong för skydd mot att klämmas
  • har du flera produkter i samma paket, använd fyllnadsmaterial för att minska rörelse inuti paketet
  • packa ömtåliga produkter försiktigt och noga. Varje produkt skilt för sig och lämna rum mellan produkten och förpackningens väggar. Använd vid behov fyllnadsmaterial.
  • flytande material, t.ex. målfärg eller parfym skall med fördel förpackas i ett absorberande material för att förhindra läckage
  • mjuka föremål bör packas så att de är skyddade mot fukt.
  • material och värdet på produkten bör tas hänsyn till när du skall packa
  • har produkten utstickande delar så bör dessa skyddas. Linda in i t.ex bubbelplast eller papper
  • avsändaren är ansvarig för paketering och att den är gjord på ett hållbart sätt
  • produkter i originalförpackning skall alltid paketeras i en lite större låda

Tumregeln för bra emballering är att försändelsen skall klara ett fall från 1 meter. Med ordentligt emballage så sparar du pengar då du slipper onödiga fraktskador som tyvärr uppstår eftersom hanteringen kan bli alltför hårdhänt.

Utbud av emballage produkter

Kontorsmagasinet har ett brett utbud av emballage av olika slag, vi har helt säkert allt du behöver. Från wellådor, kartonger och olika typer av postemballage till skyddande bubbelplast och kantskydd. Här hittar du hela vårt utbud.

emballagepapper kraftpapper
Emballagepapper

Emballagepapper: packningspapper som är mycket hållbart och är perfekt att fylla hålrum i paket med. Skyddar och vadderar förpackade varor. Mycket bra lösning för dagliga packnings och inslagningsbehov. Finns både på kostnadseffektiv rulle och som ark. Kallas även för fyllnadspapper eller kraftpapper. Många menar att kraftpappret/emballagepapper är mer effektivt att använda än bubbelplast.

 

 

 

 

 

silkespapper
Silkespapper / Silkessulfit

Silkespapper/silkessulfit: ett mjukt papper som är idealt att använda vid packninga av ömtåliga varor. Skyddar ytor mot repor och smällar. Perfekt för förpackning av glas och porslin. Mycket snyggt papper som med fördel kan användas som fyllnadsmaterial i presentpåsar.

 

 

 

 

 

 

engångspall
Engångspall

Engångspall: Robusta pallar från Pressel. Tillverkade av komprimerat avfallsträ och är ett utrymmesbesparande alternativ jämfört med traditionella lastpallar. Pallarn är stapelbara, har låg vikt och skyddar frakten mot smuts och fukt underifrån. Fria från spikar och vassa kantar. Finns i flera olika storlekar. Pallar skyddar gods i hanteringen av truckar under omlastning. För större gods är det mycket vanligt att man använder pallar i transporten.

 

 

 

 

 

fyllnadsmaterial
Fyllnadsmaterial

Fyllnadsmaterial: det finns flera olika material som kan användas till att fylla hålrum och vaddera tyngre produkter med. Flo-Pack green Pack Fill är ett miljövänligt alternativ. Återanvändbara bitar som är antistatiska och dammfria. Håller produkterna rena och prydliga. Mycket stötabsorberande och är idealiskt för tunga transporter. Fyllnadsmaterial finns av flera olika tillverkare och gjorda i olika material, t.ex. papper och som chips.

 

 

 

 

bubbelplast
Bubbelplast

Luftkuddar och bubbelplast: luftfyllda kuddar för omedelbar användning. Idealiska att använda för att fylla större hålrum eller vaddera in redan förpackade produkter. Har perforering mellan kuddarna för lätt användning och perfekta för dig som använder lite mindre fyllnadsmaterial. Bubbelplast är också luftfyllda kuddar men i mindre format. Kuddarna är mindre. Mycket starka och står emot tung belastning utan att förlora formen. Bekväm hantering även här tack vare perforering.

 

 

 

 

kantskydd
Kantskydd

Kantskydd: är vinklar som används i hörnen av pallar, lådor och kartonger. Skyddar och ger stadga samtidigt som de hindrar de förpackade produkterna att röra på sig. Kantskydden finns i många olika storlekar och är 100% återvinningsbara. Finns även som självhäftande. Om du ska skicka mycket kantiga varor så är kantskydd lämpliga då kanter sticker ut och det är en bra idé att skydda dem extra mot stötar.

 

 

 

 

 

 

profilskydd
Profilskydd av skum

Profilskydd: Skumplast profil i O och U modell. Idealiska för skydd och vaddering av rör, hörn och kanter. Perfekta till att skydda speglar, tavlor och andra ömtåliga hörn med. Lätta att klippa till önskade mått. Tål stötar, fukt och förändringar i temperatur. Mycket lätta att använda. Finns i olika storlekar och modeller.

 

 

 

 

 

 

skumfolie
Skumfolie

Skumfolie: ett tunt skummat material. Används för att öka friktion mellan ömtåliga skivor och på samma gång fungera som ett effektivt repskydd.

 

 

 

 

 

 

 

packband
Packband

Packband: Kallas även för spännband. Med spännband kan med hjälp av bandsträckare spänna fast gods, t.ex. på en lastpall. Packband finns i flera olika bredder och med självlåsande spännen har du säkrat din packning inför transport.

 

 

 

 

 

 

papptuber
Papprör och papptuber

Papptuber: papptuber och papprör finns både som runda, trekantiga och fyrkantiga. Perfekta att förvara eller skicka hoprullade dokument, posters, ritningar eller kartor. Tuberna är mycket lätta att använda. Finns i olika storlekar. Hållbara och praktiskt utformade. Tillverkas av papp eller plast. Tänk på att lock måste köpas separat.

 

 

 

 

 

sträckfilm
Sträckfilm

Sträckfilm: kallas även för pallplast. Är ett mycket säkert sätt att skydda frakten under transport. Skyddar mot repor, smuts och förhindrar att artiklarna på t.ex. lastpallen inte rör sig. Kan med fördel användas tillsammans med kantskydd. Filmen är självhäftande och idealisk för användning på kontor, arkiv, lager och verkstäder. Filmen finns på rulle i olika storlekar. Är också effektivt för att bunta ihop större gods så att godset hålls samman säkert på exempelvis en lastpall.

 

 

 

 

wellpapp
Wellpapp på rulle

Wellpapp: emballagepapper bestående av ett korrugerande och ett slätt pappersskikt. Billigt och slitstarkt material som skyddar produkter under förvaring eller vid förpackning inför frakt eller postning. Wellpapp rullar finns i olika storlekar för att passa produkter i olika storlekar. Om du tänker emballera gods med udda form är detta till exempel bra eftersom att du har full frihet i hur paketet du skickar kommer se ut.

 

 

 

 

wellådor
Welllådor och postemballage

Wellådor: lådor, flyttlådor, omslag, kurirlådor och arkivboxar. Mycket mångsidiga och användbara lådor i olika storlekar för alla ändamål du kan tänka dig. Enkla att använda och packa produkter i. Tillverkade i papp och är slitstarka. Vi har ett mycket brett sortiment av olika typer av postemballage, mängder av lådor och kartonger som täcker de flesta behov. En utförlig guide om dessa produkter hittar du här.

 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *