Hur ni väljer rätt REXEL dokumentförstörare

Dokumentförstörare är en kontorsmaskin som strimlar och gör dokument oläsliga. Förut drevs dokumentförstörarna manuellt med vev, nuförtiden är i princip alla elektriska och kraftfulla. Dokumentförstörare används för att känsliga dokument inte skall läsas av utomstående. Vill du riva papper i tusen bitar för hand? Nej det är inte ett alternativ.

Dokumentförstörare av märket Rexel finns i många prisklasser och med olika funktioner. Rexel har hela bredden från enklare dokumentförstörare till de mest avancerade med hög säkerhetsklass. Här förevisar vi några. Billigare och dyrare. Säkert hittar du en som passar dina behov.

Läs gärna också våra andra artiklar mer allmänt om dokumentförstöre samt om kontorsmaskiner. Och för att hitta alla våra dokumentförstörare vi säljer klickar du här.

Säkerhet vid dokumentförstöring

En dokumentförstörares säkerhet definieras av hur små och fina strimlorna blir. Ju mindre bitar desto svårare är det att återskapa dokumentet. Vilket i sin tur betyder skydd av högre klass för känslig och konfidentiell information. Säkerheten delas in i 6 klasser, 1 är den lägsta klassen och 6 den högsta. Dokumentförstörare skär sönder dokument på två olika sätt, enkla strimlor samt cross-cut. Cross-cut innebär att dokumentförstöraren skär sönder pappret i små fyrkanter.

Dokumentförstörare i säkerhetsklass 1 och 2 skär strimlor. Väldigt populära på grund av att de är relativt billiga att köpa. Strimlorna eller remsorna från dessa är relativt enkla att pussla ihop.
Dokumentförstörare i säkerhetsklass 3 är att rekommendera för hemmabruk och på kontor. Skär strimlor med maximal bredd på 2 mm eller cross-cut med maximal storlek på 4x80mm.
Dokumentförstörare i klass 4 skär bitar med maximal storlek på 2x15mm. Rekommenderas för förstöring av dokument vars information, i fel händer, kan orsaka skada för verksamheten.
Dokumentförstörare i klass 5 och 6 används vid förstöring av extra känsliga dokument. Används bland annat av myndigheter, advokater, sjukhus, militär samt av polis.

Dokumentförstörare REXEL V65WS

REXEL V65WS

Rexel V65WS är en snygg och väldigt tyst dokumentförstörare. Den är perfekt för hemmabruk, hemmakontor eller kontor som inte förstör så stora mängder papper. Den hör till säkerhetsklass 4, vilket betyder att den skär cross-cut eller konfettibitar. Rexel V65WS klarar av att strimla 5 ark papper åt gången och behåller rymmer 220 strimlade ark. Har automatisk stoppfunktion när avfallskorgen är full. Utrustad med komprimeringsteknik som gör att du kan strimla mer och tömma mindre.

Dokumentförstörare REXEL Auto+100

REXEL Auto+100

Har du behov av att förstöra 100 ark åt gången? Rexel AUTO+100 har en unik automatisk strimlingsteknik som utför strimlingen tyst och snabbt. Denna dokumentförstörare klarar av häftade dokument samt gem. Den här dokumentförstöraren förstör också plastkort samt har ett eget inmatningsfack för dessa. Hör till säkerhetsklass 3.

Dokumentförstörare REXEL RDX2070

REXEL RDX2070

Rexel RDX2070 är en kraftfull dokumentförstörare med många funktioner. Den är utrustad med en enkel och tydlig display. Klarar av att förstöra inte bara papper utan också gem, kreditkort och CD-skivor. Den här dokumentförstöraren är lämplig för 10-20 användare. Säkerhetsklass 3 och strimlar konfettin. Papperskorgen är 70 liter och tar emot en stor mängd papper.

Dokumentförstörare REXEL Auto+ 300M

REXEL Auto+ 300M

Rexel AUTO+300M är utrustad med automatisk pappersinmatning. Du kan mata in 300 pappersark och låta maskinen sköta resten. Hör till säkerhetsklass 5 och skär i microskärning. Inte ens häftklamrar och gem behöver tas bort. Papperskorgen rymmer 40 liter. En lite dyrare modell men som klarar av även det lite större kontorets behov.

Dokumentförstörare REXEL RDSM 770

REXEL RDSM 770

Rexel RDSM 770 är perfekt för kontor med stort behov av att förstöra dokument. Hör till säkerhetsklass 6 och efter att den strimlat ett A4 ark så finns det kvar 7088 småa bitar. Den är utrustad med antistoppteknik och hanterar upp till 7 ark i gången. Den återvinningsbara säcken rymmer 950 strimlade ark och tömningen är enkelt tack vare den inbyggda utdragbara ramen. Passar till de kontor som ställer höga krav på säkerhet och konfidentialitet.

Dokumentförstörare från Rexel levereras med 2 års garanti.

Hur väljer man dokumentförstörare?

Vilken storlek ska dokumentförstöraren vara? Storleken bör väljas utifrån hur stor förbrukningen av papper är och hur stor del av detta som skall förstöras. Det tål att funderas på, för vem vill nu tömma dokumentförstöraren flera gånger per dag.

Var kommer dokumentförstöraren att placeras? Hemma, på kontoret eller företaget?
Hur många personer kommer att använda den? Ju fler användare desto större maskin krävs.

Hur många ark kan dokumentförstöraren strimla på samma gång? Används dokumentförstöraren på kontoret är det läge att välja en som kan hantera lite större mängd papper, 6-10 ark. Hemma, där man strimlar mer sällan räcker det säkert med mindre mängd i gången.

Dokumentförstörare finns med många olika funktioner. Till exempel finns det dokumentförstörare som strimlar cd-skivor och kreditkort och samlar upp dessa i skild behållare. Detta gör att skräpet lätt kan återvinnas och du gör en bra gärning för miljön.
Hur ska dokumentförstöraren se ut? En dokumentförstörare är en del av kontoret, en del av inredningen. Här är det bara egna tycket och smaken som kan avgöra. Har den egenskaperna som motsvarar behoven och designen är snygg, slå till!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *