Inspiration – Smarta roliga pyssel inom laminering

Laminera, låter kanske lite tråkigt men det är det inte alls. Har du redan en lamineringsmaskin eller går du med tankar på att köpa en? Med en lamineringsmaskin kan man ha hur roligt som helst. Använd fantasin och börja laminera. Här får ni lite inspiration och ideér! Läs gärna vår guide om lamineringsmaskiner genom att klicka här.

Mobil

I alla babyaffärer finns ett stort urval av mobiler att hänga ovanför babyns säng. Varför inte enkelt och billigt göra en väldigt modifierbar mobil. Köp till exempel dina favorit barnböcker på loppis. Välj ut de bilder du vill ha, klipp och laminera. Två pinnar fastsatta i varandra i kors blir stommen. Stansa hål i bilderna och häng upp. Hur fint som helst. Bilderna byter du lätt ut om babyn eller du tröttnar.

Natur och barn

Barn tycker om att samla ihop saker ute. Allt från stenar till älgbajs. Så packa ryggsäcken och gå ut i skogen. Plocka färgglada löv från olika träd, senblommande växter eller varför inte barr.
Sätt dessa mellan hushållspapper och under en hög med tunga böcker. Vänta tills de torkat och blivit alldeles platta. Sätt in i en lamineringsficka och vips så har ni en superfin och lärorik höst tavla. Vilken löv hör till vilket träd?

Almanacka

Har familjen inte riktigt koll på veckans program och aktiviteter? Printa ut veckodagarna på A5 storleks papper. Dekorera med frimärken eller glansbilder. Laminera. Här har du en perfekt och hållbar veckoalmanacka för familjen. Köp en icke-permanent overhead penna och planera veckan. När veckan är slut, torka rent och fortsätt med nästa veckas planering.

Bordstablett

Köksbordet ser oftast ganska tråkigt ut. Dukarna byts ut nästan dagligen efter middagen. Har du stuvbitar av tapeter hemma, tunt tyg, veckotidningar eller presentpapper? Klipp, dekorera och laminera. Här har du sen hållbara, avtorkningsbara och one of a kind bordstabletter.

Sommarstugan

Utedass på sommarstugan, oftast inte inredda och ganska tråkiga. Besök loppis, köp en serietidning. Hälge funkar fint. Klipp ut dina favoriter, laminera och inred utedasset. Inga mera tråkiga stunder på utedasset. Mycket mera hemtrevligt än bara tomma väggar.

Fler ideér

Det finns massor att gör och hitta på med lamineringsmaskinen. Gör bokmärken som är anpassade till läsaren, skyltar till lådor, laminera utan innehåll och gör schabloner, gör en egen pekbok som det är okej att tugga lite på, laminera dina favoritrecept så slipper du kladdiga sidor i kokboken, inköpslista att hänga på kylskåpsdörren som du tar med till affären, torkar av och använder igen…

Höstmys

Nu när hösten är här och mörkret blir allt mera påtagligt. Laminera silkespapper i din favoritfärg. Rulla ihop till en cylinder, knyt eller limma så att den hålls cylinderformad. Sätt en glas burk inuti och tänd ett ljus. En ljuslykta som är fin, din egen och höjer mysfaktorn i höstmörkret.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *