Kontorsmaskiner till kontoret

Det moderna kontoret och den kontorsutrustning som behövs förändras just nu snabbt. Länge har kopiatorn eller skrivaren varit den klart viktigaste maskinen, och förvisso är de fortfarande det. Men användningen av skrivare och kopiatorer går ner snabbt när internet och användningen av IT-ökar, på vissa kontor räcker en modest kombinerad skrivare och kopiator för att täcka hela behovet. Dock kommer vi nog behöver våra maskiner som processar papper ett bra tag till, de flesta kontorsmaskiner behandlar papper på något vis.

Läs gärna också våra guider om dokumentförstörare / pappersstrimlare, skärmaskiner / pappersskäraremärkmaskiner och dokumentförvaring / arkivering när du väl är igång och läser här.

Men vilka olika kontorsmaskiner finns det. För den intresserade eller den som inreder och utrustar en ny kontorsmiljö kan det vara intressant att veta:

Kopiator / skrivare

De flesta bättre skrivare klarar numera att skanna, kopiera och skriva ut papper. En kopiatormaskin blir mer sällsynt. Möjligheten att skriva ut vissa dokument kommer att bestå länge. De flest kontor behöver fortfarande åtminstone en mindre variant som gör det möjligt att skanna, kopiera och skriva ut. När man köper sin kombinerade kontorsmaskin finns det då naturligtvis väldigt avancerade laserskrivare som klarar av att hantera väldigt många sidor per minut till bläckstråleskrivare som en klarar av basala behov. Oftast är det viktigt att den klarar att skanna på ett bra sätt så att man kan skapa pdf-filer av exempelvis fakturor som inkommer.

Dokumentförstörare

Dokumentförstörare är ibland nödvändigt på en arbetsplats som förvarar många känsliga dokument. Inom dokumentförstöring skiljer sig maskinerna åt när det gäller kapacitet att förstöra dokument i olika säkerhetsklasser. Mer avancerade dokumentförstörare kan strimla tjockare buntar med papper i mindre bitar än de enklare varianterna kan. Förvaras mycket känslig information på papperena som skall förstöras är det då därför viktigare att skaffa en dokumentförstörare med högre säkerhetsklass och strimlar i mycket små bitar.

Lamineringsmaskiner

Laminering är perfekt för mängder av olika applikationer där man vill förstärka hållbarheten på ett papper väsentligt. Butiker som skyltar mycket har vanligtvis ett större behov av laminering än de lilla kontoret kan ha. Men laminering kan till exempel vara av nytta när man skall skapa skyltning med instruktioner till kontoret, personbrickor för konferenser, instruktionsmanualer för utomhusbruk eller annan annan typ av dokumentation och skyltning där det är viktigt att få en bättre hållbarhet på pappret.

Skärmaskiner

Skärmaskiner kan vara användbara när man behöver ”finklippa” papper. Det är svårt att klippa rakt och snyggt. Då kan det vara utmärkt att använda en skärmaskin som ger bättre resultat över en längre skärsträcka. Skolor, reklambyråer och ingenjörer är speciellt flitiga användare av skärmaskiner då de kan skapa lite mer pappersmaterial. Om du ska skaffa en får du välja på antingen en pappersgiljotin som funkar som en giljotin eller en rullskärmaskin som skär med en rund roterande egg.

Märkmaskiner

Märkmaskiner är populära om du har stora behov att märka upp hyllor på till exempel ett lager, skriva ut fraktetiketter, märka upp olika typer av förvaring eller tillhörigheter. Det finns många olika typer av märkmaskiner och deras funktion skiljs mellan enklare som har enklare möjligheter att mata in information till mer avancerade som genom en större knappsats, datorkoppling och färgfunktionalitet kan skriva ut avancerade etiketter och mer.

Ett svar på ”Kontorsmaskiner till kontoret”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *