Köpguide för märkmaskiner

Har du fått nog av handskrivna och i vissa fall nästan oläsliga etiketter? Vill du ha ordning och reda omkring dig? Vill du enkelt, smidigt och snabbt skriva ut snygga etiketter med egen text? Då är en märkmaskin något för dig. Märkmaskiner hjälper dig att organisera så att alla slipper leta efter saker och får mer tid över för att jobba.

Läs gärna också våra guider om kontorsmaskiner, dokumentförstörare / pappersstrimlare, skärmaskiner / pappersskärare  och dokumentförvaring / arkivering när du väl är igång och läser här.

Användningsområden

I princip så kan man märka nästan allt. Skriv ut tydliga och lättlästa etiketter för mappar, lådor, skåp, hyllor, paket, korgar för dokument, kontorsutrustning, garderober och andra lagringsutrymmen. Du kan till och med välja färg för snabbare identifiering. En märkmaskin kan användas på alla arbetsplatser av alla.

Hur väljer man rätt märkmaskin?

När man skall välja märkmaskin så det första du ska tänka på är hur mycket den kommer att användas. Då och då, veckovis eller dagligen?

  • Liten användning. Användning och behov av etiketter är regelbunden. Etiketterna används vid olika presentationer och andra projekt. Du vill byta ut handskrivna etiketter mot utskrivna för mera professionellt utseende.
  • Medel användning. Du vill effektivisera och ha större ordning på arbetsplatsen. Ge din arbetsplats ett lyft genom att märka förvaringsskåp och mappar.
  • Stor användning. Etiketter och märkning är en del av ditt arbete. Etiketteringsprojekt finns dagligen i större eller mindre utsträckning.

Vill du bara skriva ut enkla etiketter utan större utsvävningar gällande den egna designen så räcker det med en enklare modell. Vill du ha etiketter med olika typsnitt och bilder för extra elegans och stil så väljer du en märkmaskin med de egenskaper du kräver och har behov av.

Märkmaskiner ser ofta likadana ut men utskriftsegenskaperna kan variera. Vissa modeller har snabbare utskriftshastighet medan andra kan skriva ut bredare och större etiketter. Det finns även märkmaskiner som kan kopplas till datorn, både till PC och Mac. Genom att koppla märkmaskinen till din PC eller Mac så ges du möjligheten att utforma etiketter på dataskärmen med t.ex. Dymos Label software. Du kan klistra in, klippa ut och lägga till streckkoder och annan grafik för att sen skriva ut via märkmaskinen.

Att välja tejp och kasetter som passar

  • Standardtejp. En tejp för märkning av mappar och andra saker inomhus.
  • Polyestertejp. En tejp som ger dig en märkning med hållbar limning. Bra på stället där märkningen verkligen måste hålla.
  • Nylontejp. En flexibel tejp som har väldigt hållbar fästning. Passar perfekt för märkning av ytor som är böjda och ojämna, märkning av kablar samt andra utsatta ytor.
  • Vinyltejp. En tejp menad för märkning både utom- och inomhus. Klarar av fukt och UV-strålning.
  • Tejperna finns i olika bredder och stort urval av färger.

Valet av kasett med tejp beror på märke och modell på märkmaskinen. Dymo har Dymo D1, Dymo D2, Dymo Rhino och LetraTAG. Tillverkarna har ofta egna tejper / kasetter till sina modeller så gå in på tillverkarens hemsida för att kolla vilka kasetter med tejp som passar din maskin.

Märkmaskin DYMO LM500TSMärkmaskin DYMO LM500TS är en märkmaskin för dig som vill använda etiketter för att effektivera arbetsplatsen och spara tid genom att lätt hitta det du söker. Denna märkmaskin kan kopplas till din PC och genom att använda DYMO programvara så skapar du enkelt etiketter på dataskärmen. Etiketter med streckkoder, logon eller andra bilder. Varför inte skriva ut större mängder etiketter med text direkt från kalkyler eller andra datafiler. Märkmaskin DYMO LM500TS kan även användas som handmaskin. Den är lättanvänd, utrustad med snabbvalstangenter, stort urval av typsnitt och andra texteffekter. Den drivs av ett uppladdningsbart litiumjonbatteri.

brother märkmaskin PT-H105BROTHERs PT-H105, en lättanvänd och handhållen märkmaskin. Den är lätt och kompakt och passar perfekt för hemmet eller kontoret. Fungerar med tejp som är 3,5, 6, 9 och 12mm. Utrustad med ABC tangentbord, 9 teckenstilar, 178 symboler, dekormönster samt funktion för kabelmärkning och manuellkniv. Drivs med AAA-batterier eller med adapter som finns att köpas som tillbehör. Maskinen fungerar med TZe-tejp. Har 2 års garanti och gratis telefonsupport.

Kontormagasinet har ett stort sortiment med märkmaskiner så du kan hitta en som passar dig och dina behov. Skapa, designa och ta dina etiketter till en högre nivå med hjälp av en märkmaskin.

Ett svar på ”Köpguide för märkmaskiner”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *