Köpguide för städvagnar till professionell städning

fullt utrustad städvagnI den här guiden kommer vi redogöra för vad du bör tänka på vid köp av en städvagn. Men först lite bakgrund.

Lokalvård eller städning innebär att rengöra en lokal, fastighet eller annan miljö och att hålla ordning. Den som professionellt utför städning kallas för städare, hygientekniker eller lokalvårdare. Städning utförs ofta enligt rutin, både hemma och på arbetsplatsen.

Städning består bland annat av att dammsuga, torka damm, tvätt av golv, rengöring av toaletter och handfat men också tömning av papperskorgar. Inom yrkesmässig städning används ofta maskiner och städvagnar för att göra städningen enklare och minska städtiden.

En städvagn är en vagn som är utrustad med olika avlastnings- och upphängnings-möjligheter beroende på de rengöringsartiklar som behövs vid städningen. Städvagnar är ett hjälpmedel för en effektiv städning och förbättrad arbetsmiljö.

Hitta alla våra städvagnar här. Läs också gärna våra guider om dammsugare och städmaterial.

Vad bör man tänka på vid köp av en städvagn

  • Var ska städvagnen användas? Trapphus, kontor, hotell, restaurang eller sjukhus?
  • Kommer städvagnen ha en eller flera användare? Ett reglerbart handtag för ergonomisk hantering av vagnen oberoende hur lång eller kort användaren är.
  • Skall städvagnen användas för enbart torrstädning eller skall den också vara utrustad med press för golvsvabbar?
  • Städvagnen skall vara lätt att köra och förflytta genom dörrar och över trösklar. Finns det många trösklar i lokalen så rekommenderas tröskelkrypare för enklare förflyttning.
  • Städvagnen bör vara utrustad med tillräckligt rymliga korgar för att göra städartiklarna lättåtkomliga.
  • Tillräckligt många krokar och hållare för sopskyffel, sopborste och moppskaft. Att behöva transportera dem i sopsäcken är inte bra.
  • Har städvagnen plats för en eller flera säckar? En för använda trasor och moppar, en för sopor. Ska soporna sorteras underlättas städningen om det finns flera säckar på vagnen.
  • Sopsäckarna skall vara lätta att byta, då är det bra om städvagnen är utformad för det.
  • Priset spelar också en betydande roll i valet. Och vad måste du köpa separat?

Användningsområden och behov

Bra städartiklar och nya produkter visar professionalitet. En påkostad och närapå lyxig städvagn kan således ändra på bilden av arbetet som städare utför. Att inte köpa det allra billigaste visar att de anställda är mer värda. Alla tycker om att ha ordentliga redskap som är ändamålsenliga för arbetet som ska utföras.

Vilka städmetoder som bör användas beror på lokaliteterna och inredningen som finns där. Utifrån det kan man sen välja redskap och metod. Alla kontor och lokaler som skall städas behöver nödvändigtvis inte ha en städvagn. Det lilla kontoret där städskrubben finns nära till hands och andra små lokaler där en städvagn skulle mera vara i vägen än att effektivera städningen behöver nog inte en städvagn.

Hur skall vagnen vara utrustad?

Här gäller det att kolla in läget. Hur många toaletter finns det? I större lokaler med många papperskorgar som skall tömmas löns det att ha en städvagn utrustad med ställning för sopsäck. För att undvika extra spring och på samma gång spara tid. Valet av moppar görs ganska långt efter hur smutsigt golvet, lättsmutsade golv klarar man av genom att torrmoppa, eventuellt fukta moppen lite vid fläckar. Smutsigt och mycket smutsigt golv, behöver fuktig respektive våt mopp. Skall golvet moppas med våt mopp behöver städvagnen vara utrustad med moppress eller så kan man ha skild svabbvagn. Vidare skall man komma ihåg att alla toaletter bör städas med egna moppar och trasor. Det är också vettigt att ha tillräckligt många trasor för att kunna byta till ren så ofta det behövs.

Exempel på alternativ i Kontorsmagasinets breda sortiment

Kontorsmagasinet har ett stort utbud av städvagnar och städartiklar. Både fullt utrustade städvagnar med allt som kan tänkas behövas och städvagnar som du själv får fylla med de tillbehör som passar bäst. Små och stora städvagnar. Vi har alltså garanterat en städvagn som uppfyller precis de krav och behov just du har.

Städvagnen Astro Mini komplett, en städ- och moppressvagn som är ergonomiskt anpassad och utrustad med fotmanövrerad press för en skonsam arbetsställning. Denna städvagn rekommenderas för mindre städområden där golvrengöring kombineras med inredningsstädning. Vagnen har en avtagbar kromad press som är enkel att lyfta av, t.ex. vid desinficering. Vagnen har även säcklåsning som låser fast sopsäcken säkert. Fast sopskyffelhållare samt flyttbar skafthållare. Vagnen är tillverkad av kromade stålrör med pulverlackerade handtag som försetts med gummin, för bra grepp. Vagnen som är svensktillverkad levereras med hinkstativ, plasthinkar, påshållare, redskapshållare, trådkorgar, trampbåge och press. En städvagn som hjälper dig att få jobbet gjort, enkelt och effektivt!

Städkit GULD, en av de färdigutrustade städvagnarna i sortimentet. En städvagn som är stor och robust. Levereras med moppar, skaft, sopskyffel och trasor. Allt du kan tänkas behöva. Vill du inte plocka ihop städvagnen själv så är en färdigutrustad ett superbt alternativ. En färdig utrustad vagn är billigare än en vagn du plockar ihop själv.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *