Köpguide för golvskärmar och bordsskärmar till kontor

blå golvskärmPå Kontorsmagasinets webshop har vi ett bra stort billigt utbud av golvskärmar och bordsskärmar.

Öppna kontor eller så kallade kontorslandskap har blivit en allt vanligare kontorslösning i Sverige. Ett kontorslandskap är ett kontor uppbyggt på en stor och öppen yta med skrivbord placerade i rader eller grupper utan avskiljande väggar.

Kontorslandskap gör kontoret anpassningsbart, underlättar kommunikationen mellan medarbetarna, bryter ner hierarkier och ger möjlighet till att dela in personalen i arbetsgrupper eller avdelningar. Kontorslandskap kan också naturligt bidra till bättre arbetsgemenskap på kontoret vilket kanske är den viktigaste egenskapen.

En bra investering

Ljudnivån och insynen i medarbetarnas arbete i ett kontorslandskap är högre jämfört med de arbetsplatser där de anställda har enskilda arbetsrum. För att behålla känslan av att alla arbetar tillsammans men ändå ge arbetsro och egen arbetsplats så kan man använda sig av golvskärmar och bordsskärmar. Skärmarna förhindrar insyn, strukturerar upp utformningen av kontoret samt dämpar ljud och förnimmelser av rörelser.

Val av golvskärmar och bordsskärmar

  • För bästa möjliga ljuddämpning rekommenderas en tjocklek på 40 mm för bordsskärmar och 50 mm för golvskärmar.
  • Ju högre och bredare skärm desto bättre ljuddämpning. Sätt flera skärmar efter varandra för optimal dämpning
  • Använd bordsskärmar på skrivborden för att fånga samtalsljud som är nära
  • Ta chansen att inreda med skärmar, använd färg och form för ett trivsamt kontor
  • Planera placeringen av skärmarna. Fundera i förväg på vilket bordsfäste du behöver, dvs tjockleken på bordet inverkar på hur stort gapet på bordsfästet bör vara. Det finns några olika varianter
  • Förutom bordsfästen kanske du behöver tillbehör som stödben för skärmarna samt kopplingar mellan skärmar

Kontoret vinner på användningen av skärmar. Tydliga och höga ljud försvinner helt eller omvandlas till ett tyst mummel. Medarbetarna får lättare att koncentrera sig, vilket i sin tur resulterar i effektivare arbete. Samtal blir lättare att föra i och med att ljudnivån är lägre. Kontoret blir till en trevligare och angenämare arbetsplats.

Kontorsmagasinet.se erbjuder ett brett utbud av Softline bords- och golvskärmar. Välj bland olika höjder och bredder samt färger för att få precis de skärmar som passar ert kontor. Softline bords- och golvskärmar är ett perfekt hjälpmedel för att skapa ett rum i rummet och en trivsammare arbetsplats.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *